Hoppa till innehållet

Testa om du har covid-19

När du har pågående symptom kan du ta ett PCR-test för att se om du har covid-19. Prata med en av våra läkare som gör en bedömning och skickar ett test för självprovtagning.

  • Hemleverans
  • Kostnadsfritt

Så går det till

Enkel beställning

Bedömning och leverans

En läkare hos Doktor24 gör en bedömning av dina symptom och skickar ett test till din adress vid misstanke om covid-19. Inom ett par arbetsdagar får du PCR-testet levererat till dörren.

Enkel provtagning för covid-19

Enkel självprovtagning

Allt du behöver för att skicka tillbaka provet finns i förpackningen. Vårt kvalitetssäkrade labb analyserar ditt prov med den senaste DNA-tekniken.

Svar inom några arbetsdagar

När vi fått tillbaka ditt testkit och analyserat provet så kontaktar vi dig. Vid positivt provsvar bokas du in för ett nytt besök hos Doktor24. Under läkarbesöket får du ta del av ditt resultat, ta del av eventuella riktlinjer och kan ställa frågor.

Våra priser

PCR-test0 kr
Digitalt läkarbesök0 kr

Fakta om PCR-test

Det finns 2 typer av tester för covid-19, ett för att upptäcka pågående infektion (PCR) och ett för att upptäcka antikroppar mot viruset (antikroppstest).

PCR-testet skickas i samarbete med Dynamic Code, ett kvalitetssäkrat laboratorium.

PCR står för Polymerase Chain Reaction och används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19 genom att söka efter arvsmassa från viruset. Provet visar om du har en pågående infektion, men kan inte användas för att upptäcka om du har antikroppar efter en avslutad infektion.

Om testet

Testet har en säker analysmetod som detekterar förekomst av arvsanlag (RNA) från coronaviruset SARS-CoV-2.

Metoden att detektera arvsanlag från viruset är endast möjligt om du har covid-19 när provtagningen görs. Det går alltså inte att kontrollera om du tidigare haft covid-19 med vårt test.

Hur går det till?

Testet görs vanligtvis med en provtagningspinne från den bakre delen av halsen och främre delen av näsan.

Positivt resultat

Vid positivt resultat får du träffa en läkare hos Doktor24 för vidare rådgivning och riktlinjer. Under en pågående infektion är det viktigt att hålla sig isolerad fram till 48 timmar efter att symptomen försvunnit. Detta för att minska risken att smitta andra.

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen