Hoppa till innehållet
Nyhet

Behandling mot högt blodtryck

En tjänst utvecklad tillsammans med Apoteket

Högt blodtryck är ett av våra vanligaste folkhälsoproblem och kan leda till bland annat stroke, hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom och demens. Om du är diagnostiserad med högt blodtryck kan vi hjälpa dig ta kontroll över dina värden. Med vår blodtrycksbehandling får du möjlighet att följa ditt blodtryck kontinuerligt direkt via mobilen på ett sätt som anpassas efter dina behov.

  • Digital kontakt med läkare och sjuksköterska
  • Blodtrycksmätning hemma
  • Personligt stöd för att nå ditt målblodtryck
  • 30% rabatt på en blodtrycksmätare hos Apoteket
Tillsammans med Apoteket

Så fungerar det

 

1. Bedömning & diagnos

Ett första steg är att bedöma om tjänsten passar dina behov. Du börjar med att svara på frågor i vår app för att sedan träffa en läkare digitalt. Därefter lämnar du prover och får en bedömning av läkaren. Det är först efter att bedömningen har gjorts som läkaren meddelar dig om behandlingsplanen är lämplig för dig eller inte.

2. Behandlingsplan & mål

Tillsammans sätter du och läkaren upp en behandlingsplan och mål. Läkaren ser till att du får rätt behandling och en sjuksköterska hjälper dig med de livsstilsförändringar du behöver för att nå dina mål.

3. Digital uppföljning

Du mäter blodtrycket hemma och rapporterar in det i Doktor24:s app som visar en översikt på hur ditt blodtryck ändras över tid. Värdena följs upp av vårdpersonal som sedan hjälper dig med kontinuerlig behandling och medicinsk uppföljning. Hur ofta uppföljningen sker anpassas efter dig och dina behov.

Erbjudande

30 % rabatt vid köp av blodtrycksmätare

När läkaren bedömt att blodtrycksbehandligen är lämplig för dig, erbjuds du 30 % rabatt på blodtrycksmätare från tillverkaren Omron hos Apoteket AB. Erbjudandet är frivilligt och du kan också välja att köpa en annan blodtrycksmätare om du skulle föredra det. För att vårdpersonalen ska kunna ge dig säker vård på distans så behöver du använda en blodtrycksmätare som används på överarmen. 

Mätning hemma – ett tryggt alternativ

Visste du att blodtrycket många gånger ökar när mätningar görs på sjukhus eller vårdcentraler? Med vår blodtrycksbehandling mäts blodtrycket hemma i lugn och ro – du slipper fysiska besök på vårdcentral och får hjälp av läkare online när du behöver det. Vårt mål är att du ska nå dina målvärden och känna dig helt trygg med behandlingen.

Vem kan använda tjänsten?

Doktor24:s digitala behandlingsprogram för högt blodtryck riktar sig till dig som är 40-65 år som sedan tidigare har fått diagnosen högt blodtryck av en läkare.

Vad kostar det?

För varje läkarbesök betalar du 100 kr i patientavgift, frikort gäller. Besök hos sjuksköterska är kostnadsfria. Om du inte redan har en blodtrycksmätare hemma så behöver du också köpa en blodtrycksmätare. Läs mer om detta här.

Hur parkopplar jag min mätare till appen?

Du som blivit antagen till blodtrycksbehandlignen kan parkoppla din blodtrycksmätare till Doktor24:s app. Här hittar du guiden.

Frågor & svar om tjänsten

 

Om högt blodtryck

Läs mer om högt blodtryck här.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen