Hoppa till innehållet

Behandling av högt blodtryck

En tjänst utvecklad tillsammans med Apoteket

Vi hjälper dig att få kontroll på ditt blodtryck. Med vår blodtrycksbehandling får du en personlig behandlingsplan anpassad efter dina behov och kan följa ditt blodtryck direkt i mobilen.

  • Regelbunden kontakt med sjuksköterska och läkare
  • Blodtrycksmätning hemma
  • Personligt stöd för att nå ditt målblodtryck
Tillsammans med Apoteket

Mätning hemma – ett tryggt alternativ

Mät ditt blodtryck hemma i lugn och ro – du slipper fysiska besök på vårdcentral och får hjälp av läkare online när du behöver det. Vårt mål är att du ska nå dina målvärden med rätt behandling!

Vem kan använda tjänsten?

Doktor24:s digitala behandlingsprogram för högt blodtryck riktar sig till dig som är 40-65 år som sedan tidigare har fått diagnosen högt blodtryck av en läkare.

Så fungerar det

 

Personlig behandlingsplan

Du och en läkaren sätter tillsammans upp en behandlingsplan och personliga mål. Läkaren ser till att du får rätt behandling och en sjuksköterska hjälper dig med de livsstilsförändringar du behöver för att nå dina mål.

Mät blodtrycket hemma

Du mäter regelbundet ditt blodtryck hemma och för in resultatet i appen. I appen kan du följa din utveckling och se ditt blodtryck dag för dag.

Digital uppföljning

Dina värden följs upp av vårdpersonal som sedan hjälper dig med kontinuerlig behandling och medicinsk uppföljning. Hur ofta uppföljningen sker anpassas efter dig och dina behov.

Det säger andra

"Jag tar nu bättre hand om min hälsa - som sömn, träning och kost."

"Jag känner mindre oro och får en positiv känsla av att veta att jag gör det jag kan för att ta hand om min hälsa."

"Nu kan jag hantera min egen hälsa från mitt hem på ett tidseffektivt sätt."

Visste du att..

Blodtrycket många gånger höjs när mätningar görs på sjukhus eller vårdcentral? Om behandling sätt in enbart baserat på blodtryck taget på vårdmottagningen ökar risken för överbehandling och fler biverkningar.

Läkaren svarar & förklarar

Varför ska jag använda mig av en digital behandling mot högt blodtryck?
Trots att nyttan med behandling för högt blodtryck är tydlig så är det många som inte lyckas sänka sitt blodtryck till rekommenderad nivå med traditionell behandling. En ny leveransmodell med distansbehandling som bas har potential att bidra till att fler når sitt målblodtryck och minskar risken för att insjukna i följdsjukdomar.

Till vem rekommenderar du blodtrycksbehandlingen?
Jag rekommenderar blodtrycksbehandlingen till alla som lever med högt blodtryck och som vill prova på ett nytt sätt att över tid säkerställa att blodtrycket normaliseras.

Henrik Larsson, läkare, Doktor24

Erbjudande

30 % rabatt vid köp av blodtrycksmätare

När läkaren bedömt att blodtrycksbehandligen är lämplig för dig, erbjuds du 30 % rabatt på blodtrycksmätare från tillverkaren Omron hos Apoteket AB. Erbjudandet är frivilligt och du kan också välja att köpa en annan blodtrycksmätare om du skulle föredra det. För att vårdpersonalen ska kunna ge dig säker vård på distans så behöver du använda en blodtrycksmätare som används på överarmen. 

Frågor & svar om blodtrycksbehandling

Här har vi samlat och besvarat de vanligaste frågorna om blodtrycksbehandlingen.

En bättre vårdupplevelse

Genomsnittligt betyg för vår app: 4.7/5

För bästa vårdupplevelse rekommenderar vi att du hämtar hem vår app. I appen kan du enkelt boka tid, omboka besök och få tillgång till din blodtrycksbehandling.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen