Hoppa till innehållet

Snabbtest för covid-19

For English

Du som är symtom- och smittfri kan ta ett antigentest hos oss för att få ett läkarintyg som visar på ett negativt testresultat.

 • Doktor24 är anslutna till E-hälsomyndighetens tjänst Testbevis.
 • Provtagning på mottagning via tidsbokning på utvalda orter.
 • Svar inom 3 timmar (om du provtar dig efter klockan 16:00 får du provsvar och intyg dagen därpå innan klockan 12:00)

Du behöver ha svenskt personnummer, Mobilt BankID och vara skriven i Sverige för att kunna använda tjänsten. Du kan endast boka åt dig själv och dina minderåriga barn (2-17 år). Kom ihåg att ta med dig legitimation.

Boka tid

Gå vidare för att se vilka tider din mottagning erbjuder antigentestning.

Boka här

Priser

Test & reseintyg

Vuxen

Barn

Antigentest (no longer avalible)

Vuxen -

Barn -

Så går det till

Läs igenom villkoren innan du bokar tid

En tecknad ikon av ett hus med stora siffror 2 och 4 inuti.

På mottagning eller Apoteket

Testet utförs av vårdpersonal från Doktor24.

Vem kan ta antigentest?

Provtagning via näsan

Provet tas genom näsan med en provtagningspinne. Provtagningen kan endast utföras på dig utan symtom.

Hur tas testet?

Provsvar digitalt

Du får provsvar och testbevis inom 3 timmar i din digitala brevlåda samt ett läkarintyg i Doktor24:s app. Om du provtar dig efter klockan 16:00 får du provsvar och intyg dagen därpå innan klockan 12:00

Hur får jag intyget?

Villkor för testbevis och läkarintyg:

 • Du måste ha BankID.
 • Du ansvarar för att ta reda på vilka regler som gäller i det land du ska besöka och att du bokar en provtagningstid som möter landets krav. Läs mer på www.swedenabroad.se).
 • När du mottagit ditt intyg är det viktigt att du kontrollerar så att alla uppgifter är korrekta.
 • Med antigentest finns det alltid en liten risk att testresultatet bli ogiltigt. Om så är fallet sker en återbetalning av testet eller en ny tidsbokning.

Vid negativt provsvar:

 • Får du ett testbevis som skickas till din digitala brevlåda. Ska du resa utanför EU och har fyllt i att du behöva har ett läkareintyg signerat av en läkare så kommer det intyget att skickas till dig i Doktor24:s app.
 • Testbeviset skickas till din digitala brevlåda. Om du saknar en digital brevlåda får du beviset skickat till dig i Doktor24:s app. BankID är ett krav för åtkomst till beviset.

Vid positivt resultat:

 • Om testet visar ett positivt resultat, alltså en pågående covid-19 infektion, skickas resultatet inte till E-hälsomyngheten då ett testbevis inte kan utfärdas. Du får då ett läkarintyg signerat av en läkare i Doktor24:s app.

Testbevis för barn:

 • E-hälsomyndigheten har i dagsläget ingen möjlighet att skicka barns testbevis till vårdnadshavares digitala brevlåda, men det är möjligt att det kommer i framtiden. Testbevis för barn skickas till vårdnadshavaren via chatt i Doktor24:s app.

För att ta testet behöver du:

 • Vara helt frisk och smittfri (Läs mer hos Folkhälsomyndigheten – vid symtom rekommenderar vi dig att beställa ett PCR-test via 1177).
 • Du behöver ha svenskt personnummer, Mobilt BankID och vara folkbokförd i Sverige.
 • Ta med dig din legitimation samt pass om du ska använda intyget för resa.
 • Inte ha skyddad identitet (vi kan i dagsläget inte utföra testet på dig som har skyddad identitet).
 • Vara över 2 år (om provtagningssituationen inte tolereras kan test och intyg inte garanteras. Barn från 6 års ålder kan ofta provtas utan svårigheter).

Frågor och svar

Läs alla frågor och svar om covidtester och reseintyg

Skillnaden mellan antigentest och PCR-test

Både PCR-test och antigentest testar en pågående infektion av covid-19. PCR-testet skickas till ett labb för analys med svar inom några dagar, medan antigentest ger svar snabbt på plats (vid provtagning efter klockan 16:00 får du provsvar och intyg dagen därpå innan klockan 12:00). Ett antigentest kan göras på dig som är asymptomatisk och är mindre tillförlitligt än PCR-test, men eftersom det är smidigare och snabbare att utföra så används det i stor skala runt om i världen.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen