Hoppa till innehållet

Apoteket blir delägare i Doktor24

 

Apoteket AB går in som delägare i Doktor24. Tillsammans kommer vi erbjuda människor över hela landet lättillgänglig vård och läkemedelsrådgivning, både digitalt och fysiskt. 

 

Apoteket delägare i Doktor24

Sedan 2019 samarbetar vi med Apoteket kring digital receptförnyelse. Att Apoteket nu går in som 20-procentig delägare i vår tjänst kommer innebära ett helt nytt erbjudande för såväl våra som deras kunder.

Nya vårdrum på apoteken

Snart kommer du kunna komplettera ditt digitala besök hos Doktor24 med smidig provtagning, vaccination eller fysisk undersökning i ett så kallat ”Vårdrum” på ditt lokala Apotek. I vårdrummet kommer det finnas legitimerade sjuksköterskor på plats som tillsammans med läkare på distans hjälper dig med ditt ärende. Du kommer kunna få medicinsk hjälp med kort väntetid och hämta ut eventuella läkemedel direkt på apoteket.

Bättre vård för dig med kroniska besvär

För människor med kroniska sjukdomar kommer vård och behandling bli betydligt smidigare.

– Många med kronisk sjukdom kan och vill kunna sköta stora delar av sin vård och läkemedelsbehandling själva, till exempel med hjälp av uppkopplad utrustning för mätning av lungfunktion vid astma. Det har dock saknats ett sätt att knyta ihop delarna för att också hantera uppföljning och vård. Nu skapar vi detta. Hjälp och stöd längs hela vägen, digitalt och fysiskt och på tider och platser som fungerar i vardagen, säger Daniel Lillienau.

Våra patienter med kroniska sjukdomar kommer erbjudas uppföljning men vi kommer även utveckla digitala verktyg så att de här personerna kan hantera mer av sin hälsa själva, utan att behöva uppsöka vårdcentral.

Bakgrunden till samarbetet

Apoteket och Doktor24 vill etablera ett landsomfattande vård- och hälsonätverk för att kunna erbjuda vård och läkemedelsrådgivning på ett lättillgängligt sätt. Vårdrum ska etableras på Apotek runt om i landet och därmed bli enkelt tillgängliga för stora delar av Sveriges befolkning. På ett antal centralorter runt om i landet kommer vårdcentraler etableras som tar hand om patientens behov av primärvård.

 

Mer information

Pressmeddelande Doktor24

Pressmeddelande Apoteket AB

I media:

Frågor och svar kring receptförnyelse

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen