Hoppa till innehållet

Vaccination mot HPV

HPV är ett vanligt förekommande virus som bland annat orsakar 98% av all livmoderhalscancer. Vaccination mot HPV rekommenderas till både kvinnor och män.

Tillsammans med Apoteket

Fakta om HPV

Humant papillomvirus (HPV) är ett vanligt förekommande virus som orsakar 98% av all livmoderhalscancer. Viruset kan även orsaka andra cancerformer som exempelvis livmoderhals-, vulva-, vaginal-, tonsill-, tungbas-, anal- och peniscancer. I sverige drabbas ungefär 800 kvinnor och 300 män av cancer som orsakas av HPV varje år.

Pris

Vaccination

Vuxen

Barn

HPV 2-3 doser behövs, beroende på ålder.

Vuxen 2100 kr/dos

Barn 2100 kr/dos

Vem ska vaccinera sig mot HPV?

Vaccination mot HPV ingår i det allmänna barnvaccinationsprogrammet. Alla flickor samt pojkar födda efter 2009 får vaccination genom vaccinationsprogrammet.

Kvinnor och män som inte tidigare vaccinerats mot HPV rekommenderas också att vaccinera sig mot viruset. Vaccinationen skyddar bäst om den genomförs innan den sexuella debuten, men vaccinet ger även skydd om du vaccinerar dig i efterhand.

Dosering och intervall HPV-vaccin

  • Barn 9-14 ska ta två doser med minst sex månaders mellanrum.
  • För äldre barn och vuxna ska tre doser av vaccinet tas. De första två doserna ges med 1-2 månaders mellanrum och mellan dos två och tre ska det gå minst 4-5 månader.

Vaccinera dig här

Vi hjälper dig på över 60 apotek i landet. Hitta ditt närmaste apotek i listan nedan och boka en tid som passar dig eller kom förbi på drop-in (i mån av tid).


Tryggt och smidigt

Tidsbokning & drop-in

Boka en tid för vaccination eller kom på drop-in. Du blir hämtad av sköterskan när det är din tur.

Trygg vaccination

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för covid-19 och har extra rutiner för rengöring. Vaccinationen sker avskilt och utförs av erfarna sköterskor.

Vi påminner dig

Efter vaccinationen kan du luta dig tillbaka. Vi skickar ett sms när det är dags för påfyllning.

Alla vaccinationer

Hos oss kan du enkelt vaccinera dig mot exempelvis stelkramp, bältros och TBE. Vi hjälper dig på över 60 apotek i hela landet.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen