Hoppa till innehållet

Snabbtest för covid-19

Antigentest används för att snabbt och i stor skala kunna upptäcka en pågående infektion av covid-19 (SARS-CoV-2).

Vi hjälper ert företag med storskalig testning för pågående infektion av covid-19. Testet kan användas för att se vilka som har covid-19 och på så vis snabbare låta medarbetare återgå till arbetsplatsen.

  • Testet visar om en medarbetare har en pågående infektion av covid-19
  • Provsvar digitalt inom 3 timmar
  • Välj med eller utan intyg som kan anpassas för resa

Fyll i kontaktformuläret nedan för mer information om hur vi kan hjälpa just din arbetsplats.

Observera att de som provtas behöver ha svenskt personnummer.

Kontaktformulär

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss så snart som möjligt

Så går det till

 

Doktor24 Mottagning

På arbetsplatsen eller mottagning

Testet utförs av en sköterska från Doktor24. Provtagning sker ute på er arbetsplats eller på en mottagning beroende på hur många medarbetare som ska provtas.

Enkel provtagning för covid-19

Provtagning via näsan

Provet tas enkelt från näsan med hjälp av en provtagningspinne. Provtagningen kan endast utföras på personer utan symptom.

provsvar

Provsvar digitalt

Medarbetaren får provsvaret digitalt inom 3 timmar.

Tänk på att…

  • Eftersom testet utförs på Apoteket eller på arbetsplatsen kan vi endast provta personer som är friska och inte har några symptom. Om en person uppvisar symptom kan vi inte ta provet på plats utan hänvisar då till att beställa ett PCR-test via 1177.
  • Även om testet är tillförlitligt så kan man trots ett negativt svar ändå ha covid-19. Fortsätt därför följa Folkhälsomyndighetens råd, hålla avstånd och tvätta händerna.
  • Om testet är positivt så följs det upp av oss på Doktor24 och ett PCR-test tas därefter för att bekräfta resultatet.
  • Alla som provtas måste ha svenskt personnummer. Vi kan i dagsläget inte utföra testet på personer som saknar svenskt personnummer.
  • Kolla upp landets regler – oftast får inte reseintyget vara mer än 72 timmar (3 dygn) gammalt vid inresa. Kontrollera vilka länder som kräver reseintyg via www.swedenabroad.se.

Vem kan testa sig?

I dagsläget erbjuder vi antigentester för covid-19 till företag och privatpersoner. Klicka på länken nedan om du som privatperson vill ta ett antigentest.

Antigentest för privatpersoner

Kontakta oss

Om du är intresserad av att veta mer och komma igång med testning på din arbetsplats kan du fylla i kontaktformuläret ovan.

Fyll i kontaktformulär

Skillnaden mellan PCR-test och antigentest

Både PCR-test och antigentest testar pågående infektion av covid-19. PCR-test skickas till ett lab för analys med svar inom några dagar, medan antigentest ger svar på plats inom en halvtimme. Ett antigentest är lite mindre tillförlitligt än PCR-test, men eftersom det är mycket smidigare och snabbare att utföra så används det idag i stor skala runt om i världen.

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Alla digitala besök är kostnadsfria. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen