Doktor24 i samarbete med Psykologpartners – få KBT direkt i mobilen

Den digitala vårdgivaren Doktor24 breddar sitt erbjudande och inleder samarbete med ett av Sveriges ledande psykologföretag, Psykologpartners, för att kunna ge fler patienter tillgång till internet-KBT (iKBT). Metoden har mycket gott stöd i både svensk och internationell forskning och flertalet studier påvisar bestående förändring och bättre välmående över tid. Tjänsten är tillgänglig hos Doktor24 för alla över 18 år, efter läkares bedömning.

– Vi är mycket glada att nu kunna erbjuda internet-KBT för de många patienter som söker för depression, ångest, stress eller sömnbesvär via Doktor24. iKBT är den första pusselbiten i vårt större erbjudande kring psykisk ohälsa som vi kommer att lansera de kommande månaderna, säger Christoffer Berg, Mental Health Manager på Doktor24.

Hälsa24: 6 KBT-tekniker för att bli av med stress

Kristofer Vernmark, affärsområdeschef på Psykologpartners, Christoffer Berg, Mental Health Manager på Doktor24.

Den som söker vård hos Doktor24 för depression, stress, ångest eller sömnbesvär får först träffa en läkare online. Om iKBT bedöms kunna hjälpa patienten skickas en direktremiss till en av Psykologpartners psykologer. Via ett anpassat digitalt program får patienten lära sig mer om sina besvär och utmaningar samt får verktyg för att arbeta med tankar och beteenden. En psykolog vägleder genom programmet och ger stöd och återkoppling. Programmet tar mellan 8 och 10 veckor och målet är att skapa en bestående beteendeförändring och ökat välmående.

– Vi ser fram emot ett spännande samarbete med Doktor24 där vi tillsammans har möjlighet att nå ut till fler med effektiv behandling genom våra internetbaserade behandlingsprogram för psykisk ohälsa. Det är ett viktigt steg i att göra psykologisk behandling mer tillgänglig och ge patienter ökad insyn i sin behandling, säger Kristofer Vernmark, psykolog och affärsområdeschef på Psykologpartners.

Tobias Perdahl, Verksamhetschef /Chief Medical Officer på Doktor24.

– Psykiska besvär är en av de vanligaste anledningarna till att människor söker vård och ligger bakom nästan hälften av alla sjukskrivningar. Får patienten inte hjälp i tid ökar risken för långvarigt lidande och utdragen sjukfrånvaro. Med tanke på att tillgängligheten till psykologisk behandling i primärvården är så låg på många håll känns det därför mycket bra att vi på Doktor24 nu gör vad vi kan för att fler ska få effektiv hjälp i tid, säger Tobias Perdahl, Verksamhetschef/ Chief Medical Officer på Doktor24.

Doktor24:s samarbete med Psykologpartners för iKBT är tillgängligt för alla över 18 år. Patientavgiften är 250 kronor per vecka under behandlingsperioden. Frikort gäller och det är kostnadsfritt för alla under 20 år.

Kontakt

För mer information, kontakta Christoffer Berg tel 070-896 93 91 christoffer@doktor24.se.

Om Doktor 24:

Doktor24 är en digital vårdgivare som genom att integrera digital och fysisk vård skapar en hållbar vård med patienten i fokus. Doktor24:s digitala vårdguide ger anpassade råd samt vägleder till ett digitalt eller fysiskt läkarbesök utifrån patientens behov. Rätt vård på rätt nivå sparar också tid och resurser – för patienten, vården och samhället.