Doktor24 värvar nestor inom sjukvårdsrådgivning som forsknings- och medicinsk rådgivare

Hälsoteknikbolaget Platform24, ett systerföretag till Doktor24, har engagerat professor Bertil Marklund som forsknings- och medicinsk rådgivare. Platform24 utvecklar systemlösningar för vården med bland annat en egenutvecklad AI-lösning för automatiserad sjukvårdsrådgivning och vårdbehovsbedömning samt patientflödesmotor.

Bertil Marklund är specialistläkare och professor i allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs Universitet. 1980 debuterade Marklund som författare med boken Symtom Råd Åtgärd vilken lagt grunden för kvalitetssäkring av rådgivning och vårdbehovsbedömning i svensk sjukvård. Boken och de protokoll Marklund i samarbete med andra sakkunniga utvecklade används fortfarande som bas i svensk sjukvårdsrådgivning.

Fortsätt läsa

Annie Lööf besöker Doktor24

Annie Lööf besöker Doktor24

Idag besökte Centerpartiets partiledare Annie Lööf oss på Doktor24 för att lära sig mer om hur digitalisering flyttar vården närmare patienten och effektiviserar längs hela vårdkedjan. Vi visade tre olika patientresor:
1. Influensa - Doktor24s AI-chattbot tar hand om hela ärendet och ger helt gratis ett anpassat egenvårdsråd till patienten (sparar mycket tid för sjuksköterskor som istället för att svara i telefon kan träffa patienter)
2. Axelsmärta – AI-boten triagerar till fysiskt vårdmöte och bokar tid på närmsta vårdcentral.
3. Urinvägsinfektion – patienten vägleds till vårdmöte med en av våra läkare och hela ärendet hanteras digitalt.

Vi berättade att vi samarbetar med vårdcentraler över hela landet och att vi är i dialog med regioner som nu står inför att digitalisera sjukvården där vår plattform är en välbeprövad och effektiv lösning. Nyckeln är att vår plattform med AI-baserad triagering, integrering med den fysiska vården och smidig patientkommunikation visar att det går att skapa ökad tillgänglighet till vård utan att driva onödig vårdkonsumtion. Med växande behov av välfärd och sjukvård i hela landet måste samhällets resurser användas så effektivt som möjligt. Vi visar hur det är möjligt.

Tack Annie för besöket!

Fortsätt läsa


Spännande möjlighet – bli Product Manager för Platform24

Doktor24s systerbolag Platform24 söker nu en produktchef. Genom smarta, enkla och hållbara lösningar integrerar vi digital och fysisk vård. Vårt prisvinnande system är en avgörande del i vår framgång. Läkarna på Doktor24 arbetar varje dag i vår effektiva lösning och på Platform24 utvecklar vi produkten vidare och erbjuder den till andra vårdgivare.

Fortsätt läsa


Doktor24 gör Lex Maria-anmälan

Doktor24 har den 18 december gjort en Lex Maria-anmälan efter att bolaget upptäckt att en patient fått för patienten olämpligt läkemedel utskrivet.

Uppdatering: IVO beslutade 2019-01-11 att avsluta ärendet då man bedömer att Aleris X/Doktor24 gjort en adekvat bedömning och analys av ärendet. IVO bedömer att Doktor24 vidtagit rimliga åtgärder för att förhindra att något liknande inträffar igen.

Fortsätt läsa