Recept och receptförnyelse

 

Skriver ni ut recept?

Ja det gör vi, om läkaren bedömer att du är i behov av receptbelagd medicin. Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer och anvisningar från läkemedelsverket. Våra läkare skriver inte ut eller förnyar recept på beroendeframkallande läkemedel, biologiska läkemedel, cellgifter, hormoner eller andra ovanliga dyra läkemedel som du får förskrivet av din specialistläkare.

Receptförnyelse kräver bedömning och det är våra läkare som avgör om recept kan skrivas ut eller inte. Det innebär att vi inte kan garantera receptförnyelsen på förhand.

Vad gäller för förskrivning av antibiotika?

I det fall våra läkare bedömer att du är i behov av antibiotika kan du få recept utskrivet men vi jobbar aktivt med att följa nationella riktlinjer för antibiotikaförskrivning enligt STRAMA-gruppen. Därför kommer vi ofta att vilja ta provtagning före eventuell antibiotikaförskrivning. Det kan även innebära att vi hänvisar dig till fysiska vårdgivare när läkaren bedömer att du behöver fysisk undersökning eller provtagning när vi själva inte har möjlighet att beställa prover där du geografiskt befinner dig. För närvarande kan vi bara erbjuda provtagning i Storstockholm men kommer under året att kunna erbjuda provtagning och bokning av fysiskt besök i flertalet landsting och regioner utanför Stockholm.

 

Kan jag få mitt recept förnyat?

Ja, om läkaren gör bedömningen att du är i behov av fortsatt medicinering kan vi hjälpa dig med detta. Kostnaden är 150 kr, både för vuxna och barn. Frikort gäller ej.

 

Hur ser jag att jag fått mitt recept?

Du kan gå till valfritt apotek online som har recepthantering och logga in med ditt BankID för att se de läkemedel du fått utskrivna.

 

Var hämtar jag ut mitt recept?

Du kan hämta ut dina mediciner i valfritt apotek i Sverige, detta gäller även de apotek som har recepthantering online.

I samarbete med:

MEDIBAS

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare och få vård. Vår chattbot och våra specialistkompetenta läkare är redo att hjälpa dig dygnet runt alla dagar i veckan. Vi är aldrig längre bort än din mobil eller dator. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online får du tid på en vårdcentral nära dig. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.