Recept och receptförnyelse

En läkare hos Doktor24 kan vid behov skriva ut recept eller förnya recept som du hämtat ut inom 15 månader. Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer och skriver inte ut beroendeframkallande eller narkotikaklassade läkemedel. Klicka här eller scrolla ner för att läsa mer om receptförnyelse.

Hos Doktor24 kan du få snabb hjälp med receptförnyelse, dygnet runt.

Kan jag få mitt recept förnyat?

Vi kan inte garantera en receptförnyelse på förhand, men om läkaren gör bedömningen att du är i behov av fortsatt medicinering kan vi hjälpa dig med detta. Läkemedlet måste ha hämtats ut inom 15 månader för att det ska kunna förnyas. Beroendeframkallande eller narkotikaklassade läkemedel, biologiska läkemedel, cellgifter, hormoner eller andra ovanliga läkemedel som du får förskrivet av din specialistläkare kan ej förskrivas online.

Frågor och svar om receptförnyelse.

Hur ser jag att jag fått mitt recept?

Du kan gå till valfritt apotek online som har recepthantering och logga in med ditt BankID för att se de läkemedel du fått utskrivna.

Var hämtar jag ut mitt recept?

Du kan hämta ut receptet i valfritt apotek i Sverige eller beställa hem medicinerna online.

Läs vanliga frågor och svar om receptförnyelse.

Vad gäller för förskrivning av antibiotika?

I det fall våra läkare bedömer att du är i behov av antibiotika kan du få recept utskrivet men vi jobbar aktivt med att följa nationella riktlinjer för antibiotikaförskrivning enligt STRAMA-gruppen. Därför kommer vi ofta att vilja ta provtagning före eventuell antibiotikaförskrivning. Det kan även innebära att vi hänvisar dig till fysiska vårdgivare när läkaren bedömer att du behöver fysisk undersökning eller provtagning när vi själva inte har möjlighet att beställa prover där du geografiskt befinner dig. För närvarande kan vi bara erbjuda provtagning i Storstockholm men kommer under året att kunna erbjuda provtagning och bokning av fysiskt besök i flertalet landsting och regioner utanför Stockholm.

I samarbete med:

MEDIBAS

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare och få vård. Vår chattbot och våra specialistkompetenta läkare är redo att hjälpa dig dygnet runt alla dagar i veckan. Vi är aldrig längre bort än din mobil eller dator. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online får du tid på en vårdcentral nära dig. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.