Läkarbesök i mobilen – steg för steg

Har du funderat på att söka vård online men är osäker på hur går till? Läs vår utförliga guide till ett digitalt läkarbesök eller se filmen. Det är enklare än du tror!

Guide till vård online

Hos Doktor24 kan du chatta med en erfaren läkare i mobilen, datorn eller surfplattan dygnet runt. Gå till doktor24.se eller ladda ner Doktor24 på Appstore eller Google Play och följ stegen nedan för att få snabb hjälp på distans. Läkarbesök och psykologbesök online kostar 250 kr. Det är ingen avgift om du har frikort eller är under 20 år. 

1. Vad söker du för?

I sökfältet skriver du in ditt besvär eller din åkomma, till exempel “svider när jag kissar”, ”förnya p-piller” eller “ångest”. Du får då några förslag på besvär – välj det som stämmer bäst in och klicka dig vidare.

2. Svara på frågor

Innan du träffar en läkare får du svara på några inledande frågor om dina symtom. Frågorna är viktiga för att direkt se om du kan få hjälp online eller om du behöver annan vård.

3. Logga in och betala

Nästa steg är att betala och bekräfta ditt läkarbesök. Först när du betalat besöket hamnar du i en kö för att träffa en läkare. Logga in med mobilt BankID och betala enkelt via Klarna.

4. Chatta med läkaren

När det är dags för ditt besök får du ett sms om att öppna appen. Besöket börjar alltid som en chatt och övergår till ett videosamtal om läkaren behöver se dig. Om du föredrar video kan du be läkaren starta ett videosamtal istället.

5. Avsluta besöket

När du fått en eventuell bedömning, behandling, remiss, intyg eller liknande och känner dig nöjd är det dags att avsluta besöket. Ärendet ligger sedan öppet i 3 dagar om du behöver ställa fler frågor om samma besvär i chatten.

 

Ditt läkarbesök hos Doktor24 journalförs precis som om du besökt en vårdcentral. Om du eller någon annan vårdpersonal behöver få veta mer om ditt besök kan du gå in på 1177 och läsa anteckningarna i journalen.

Film – så funkar det

Funderingar? Läs mer om hur det går till under vanliga frågor och svar.

Behöver du undersökas fysiskt?

Om du anger symtom som är allvarliga eller som inte kan bedömas online kommer du bli rekommenderad att vända dig till en vårdcentral eller akutmottagning. Det kostar inget – du betalar bara om du träffar en läkare!

Om det behövs kan du enkelt boka tid på en vårdcentral eller närakut direkt i appen. Just nu i Stockholmsregionen, Göteborg, Malmö, Uppsala, Norrköping, Norrtälje, Södertälje, Kristinehamn, Grums, Växjö, Visby, Götene, Mariestad, Kristinehamn, Örebro, Trollhättan och Bollnäs.