Hoppa till innehållet

Provtagning på Doktor24 Mottagning

Tjänsten finns för tillfället i Stockholm och kräver att du har Mobilt BankID, svenskt personnummer samt tar med pass vid provtagning.

Tillsammans med Apoteket
Svar inom några dygn

Det här innehåller intyget

Intyget är på engelska och innehåller provresultat, svenskt personnummer, fullständigt namn enligt pass, passnummer, datum och tidpunkt för provtagningen samt är signerat av en av våra läkare.

Läs vanliga frågor och svar
Enkel beställning

Här kan du testa dig

Du tar testet på Doktor24 Mottagningen som finns på Apoteket i Stockholm. Provtagning sker via drop-in, måndag - onsdag kl.9.00-16.00.

Hitta mottagning och se öppettider
Enkel provtagning för covid-19

Så går provtagningen till

Provtagningen utförs genom att du gnuggar en tops i näsa och långt bak i halsen. Du blir guidad av vår sköterska på mottagningen.

Läs mer om tjänsten

Så fungerar tjänsten

För att bekräfta att du inte har en pågående infektion behöver du ta ett PCR-test.

Provet kan tas på Doktor24 Mottagningen som finns på Apoteket i Stockholm, det är då viktigt att du tar med ditt pass.

När får jag intyget?

Från att du lämnat in testkitet tar det upp till 2 dygn (cirka 48 timmar) innan du får friskintyget. Fördröjningen beror på att testet ska analyseras i ett labb och att friskintyget därefter ska utfärdas av en legitimerad läkare hos Doktor24.

 • Provtagning: Måndag
  Intyg: Onsdag (cirka 48 timmar)
 • Provtagning: Tisdag
  Intyg: Torsdag (cirka 48 timmar)
 • Provtagning: Onsdag
  Intyg: Fredag (cirka 48 timmar)

Tänk på!

 1. Du måste vara frisk: Det är viktigt att du är helt frisk vid provtagningen på Apoteket. Vid minsta symptom har vi tyvärr inte möjlighet att hjälpa dig.
 2. Pass och svenskt personnummer: Du måste ta med ditt pass till provtagningen. I dagsläget kan vi endast utfärda friskintyg för dig med svenskt personnummer.
 3. Kolla upp landets regler: Oftast får inte friskintyget vara mer än 72 timmar (3 dygn) gammalt vid inresa. Kontrollera vad som gäller via www.swedenabroad.se.
 4. Egenprovtagning: Provtagningen utförs genom att du gnuggar en tops i näsa och långt bak i halsen. Provtagningen är inte svår men kan uppfattas som lite obehaglig och du blir därför guidad av vår sköterska.
  På barn under 7 år rekommenderar vi inte att utföra egenprovtagning utan att istället få hjälp på en vårdcentral.

Villkor för friskintyg

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om friskintyg.

Öppettider och adress

Provtagning på plats erbjuds endast via drop-in på Doktor24 Mottagningarna som finns inne på Apoteket.

Kom ihåg att ta med ditt pass till provtagningen, detta är viktigt för att vi ska kunna utfärda ditt intyg med rätt information.

Tänk på att öppettiderna för provtagning till friskintyg skiljer sig från Doktor24 Mottagningens övriga öppettider.

Stockholm, Apoteket vid Centralen, Klarabergsgatan 64

Drop-in

Bokning

Måndag-fredag

Drop-in kl. 9-16:30

Bokning -

Stockholm, Apoteket i Fältöversten, Karlaplan 13

Drop-in

Bokning

Måndag-fredag Tisdagar stänger vi kl.16

Drop-in kl. 9-16:30

Bokning -

Villkor för tjänsten

Vänligen notera att det åligger dig själv att planera genomförandet av ditt test i god tid innan resa. Doktor24 lämnar inga garantier gällande väntetiden innan du får ditt testresultat.

Notera även att provresultatet i sällsynta fall kan bli ogiltigt, och att vi då inte kommer kunna utfärda intyg. Om så blir fallet kan du välja mellan att få pengarna tillbaka eller att boka ny provtagning.

Doktor24 ansvarar inte för eventuella kostnader, till exempel till följd av utebliven resa, som kan komma att uppstå till följd av ett ogiltigt provresultat.

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen