Hoppa till innehållet

Hur går kapillär provtagning till (blodprov från fingret)?

Svar:
1. Symptomfri i minst 2 dagar 

Testet mäter antikroppar som bildas efter en infektion. För att ta antikroppstestet ska det ha gått minst 7 dagar sedan insjuknande och minst 2 dygn där du varit helt symptomfri. Vi rekommenderar dock att testet tas minst 2-3 veckor från att du blev sjuk för bäst resultat.

2. Se öppettider för provtagning 

den här sidan kan du hitta ditt närmaste apotek och se öppettider för provtagning. Några apotek erbjuder endast tidsbokning.

3. Ta testet på Apoteket 

Gå till ditt närmaste apotek för att ta testet. På plats tar du en kölapp vid drop-in, eller väntar på din tur om du bokat en tid. Sköterskan hämtar dig när det är din tur. Provet tas via ett stick i fingret och det krävs endast en bloddroppe för att utföra analysen.

4. Få provsvaret efter 10 minuter

Efter provtagningen ska du vänta i 10 minuter tills provsvaret kan analyseras. Sköterskan går igenom ditt provsvar tillsammans med dig och du får med dig ett intygskort när du lämnar apoteket.

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen