Hoppa till innehållet

Varför införs en patientavgiften?

Svar:

Patientavgifterna för vård varierar mellan regionerna. Doktor24 rapporterar digital vård via region Sörmland och därmed följer vi deras regelverk för patientavgift.

Region Sörmland har beslutat att från och med den 1 juli 2021 införa patientavgift på digitala läkar- och psykologbesök. Patientavgift gäller för samtliga besök som sker från 1 juli även om besöket är bokat före 1 juli.

Avgift

  • Patientavgiften gäller för läkar- och psykologbesök och kommer att vara 100 kr för vuxna.
  • Barn fram t o m 1 januari det år de fyller 20 år och även patienter fr o m det år hen fyller 85 år söker vård kostnadsfritt.
  • Frikort gäller
  • Uteblivet besök kommer att faktureras med 300 kr.

Betalningen sker i Klarna vilket är den betallösning vi på Doktor24 har idag.

Frikort

Besöken är berättigade till att registreras i högskostnadsskyddet. När du som patient har nått 1150 kr får du frikort vilket ger avgiftsfri vård under en viss datumperiod.

I betalsteget har du möjlighet att registrera ditt frikort. Frikortsuppgifterna hittar du i vissa regioner i 1177.se Mina vårdkontakter. Du kommer dock ej ha möjlighet att ange ett belopp som du har kvar upp till frikort utan behöver då betala och sedan kontakta support på Doktor24 för hjälp med kreditering av Klarna-order och registrering av beloppet i eFrikortstjänsten.

Bokade besök

Du som har ett bokat besök efter 1 juli kommer att få ett SMS med en länk till Klarna för att få välja betalsätt. Om du vill avboka eller omboka ditt besök gör du detta i inloggat läge under “Mina ärenden”.

Om du behöver support eller vill ställa frågor kan du kontakta vår kundsupport.

Vård för hela familjen

Bedömning, rådgivning & behandling

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen