Vem kan jag söka vård för?

 

Kan en anhörig söka vård via min app?

Ja, om en anhörig har svårt att söka vård via sin egen mobil eller dator går det bra att söka vård via din app. Kom ihåg att den som ska söka vård måste vara inloggad med sitt eget bankID.

Kan jag söka vård för någon annan?

Du kan enbart söka vård för dig själv och för ett eget barn under 18 år. Du kan inte söka vård för andra vuxna då personen alltid måste logga in med sitt eget BankID.

Kan jag använda någon annan persons BankID för att söka vård?

Nej, du kan enbart söka vård med ditt eget Mobila BankID.

Kan jag söka vård om jag har skyddad identitet?

Om du har skyddad identitet kan vi av säkerhetsskäl inte hjälpa dig online. Ett digitalt möte lämnar till sin natur fler digitala spår jämfört med ett fysiskt besök vilket innebär viss risk för personer med skyddad identitet. Vi rekommenderar därför att du vänder dig till en fysisk mottagning för vård istället.

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare, psykologer och sjuksköterskor. Vi ger dig medicinska bedömningar, råd och vård dygnet runt alla dagar i veckan. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online kan en av våra sjuksköterskor ge råd för hur du själv kan behandla åkomman eller guidar dig till rätt mottagning. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.