Hoppa till innehållet

Här kan du ta antikroppstest för covid-19

Tillsammans med Apoteket erbjuder vi nu antikroppstester för covid-19 till privatpersoner och arbetsplatser direkt på utvalda apotek.

Coronaviruset har påverkat individer, familjer och organisationer i Sverige och stora delar av världen. För att du ska kunna hantera vardagen på ett lättare sätt kan ett antikroppstest vara vägledande.

Nu kan du ta testet via Doktor24 och få veta om du fått antikroppar mot coronaviruset. Provet tas av våra rutinerade sjuksköterskor på Apoteket Hälsorum.

Här kan du ta antikroppstest för covid-19

Så går det till

Antikroppstestet tas via ett snabbt och enkelt stick i fingret. Sjuksköterskan behöver endast någon droppe blod för att applicera på en teststicka som ger ett resultat efter cirka 10 minuter. Svaret analyseras därefter för att se om antikroppar har hittats.

1. Symptomfri i 2 dagar

Testet mäter antikroppar som bildas efter en infektion och därför behöver du vänta tills antikropparna hunnit bildas i din kropp. Därför behöver det ha gått minst 7 dagar sedan du insjuknande och minst 2 dygn som helt symptomfri. Vi rekommenderar att testet tas minst 2-3 veckor från att du blev sjuk för säkrast resultat.

2. Boka på Doktor24 

Via vår digitala tjänst får du svara på några frågor om din hälsa och kan därefter boka tid på ett apotek.

3. Ta testet på Apoteket 

Gå till det apotek du bokat tid hos för att ta testet. Vår sköterska hjälper dig med provtagningen i ett avskilt hälsorum.

4. Få ditt resultat och rådgivning

Inom ett dygn, men oftast snabbare än så, får du en bedömning av ditt testresultat via Doktor24-appen. Du har då möjlighet att ställa frågor och få rådgivning kring ditt resultat direkt via chatten av en sjuksköterska eller läkare.

Vad kostar ett antikroppstest?

Kostnaden är 690 kronor per antikroppstest.

Du kan betala med swish eller kort under besöket.

Vilka symptom ger covid-19?

Covid-19 ger framförallt symptom som feber och hosta. Man du kan även känna av förkylningssymptom eller besvär som påminner om influensa.

Vanliga symptom är:

Vad är covid-19?

Covid-19 är infektionsjukdomen som orsakas av coronaviruset SARS-CoV-2. Sjukdomen påminner ofta om förkylning eller influensa. Du kan ha covid-19 helt utan symptom men också bli svårt sjuk och/eller behöva vård på sjukhus.

Skriven av: Lycke Ramel

Granskad av: Sanna Siljeholm, Specialistläkare i allmänmedicin, Doktor24

Relaterade artiklar

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen